العودة   منتديات سعوديات النسائية > قسم مائدتك > الحلويات
 

إضافة رد
 
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 23/08/2010, 09:31 PM رقم المشاركة : 1
معلومات العضو
المشرفة العامة


إحصائية العضوة








هادية الطباع غير متواجد حالياً


ksa30 طريقة عمل الملبن ( حلاوة حلقوم ) بالصور

















* المقادير:

كوبان من النشاء. 3 أكواب من الماء. 4 أكواب من السكر. ملعقة صغيرة من ماء الزهر ورشة من الفانيليا. قليل من الزيت أوالنشاء لدهن الصينية.

* طريقة التحضير:

تدهن الصينية بالزيت والنشاء. نضع كوبين من السكر مع كوبين من الماء في وعاء على النار، ونحرك حتى يغلي المزيج. نضيف النشاء والماء ونحركه جيدا. بعد 15 دقيقة، ثم نضيف كوبين من الســـكر، ونتـــرك المقادير لمدة ساعة على نار قوية. نأخذ قليلا من المزيج ونضعه على البلاط حتى يبرد قليلا، إذا مغطت تكون فد نضجت، فنضيف ماء الزهر إلى المزيج ثم نطفئ النار.






1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر

الطريقة

نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لو عايزينوا ملبن ملون ممكن نضيف اي لون
المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر البودرة و لو عايزين تضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب










1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
50 جم جلاتين بودر (ملعقة كبير) نذوب في ماء دافي علي النار
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد
لون أحمر مع روح الفراولة لعمل لون أحمر
لو اصفر مع روح الاناناس لعمل لون صفر


الطريقة


نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف الجلاتين المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لازم خليط الجلوكوز و السكر يكون بيغلي عند أضافة الجلاتين
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و روح الفرولة و لون الاحمر


و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير أو سكر سنترفيش و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر سنترفيش
.
الدومية الحمراء بالبندق


/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
50جم جلاتين بودر مذوب في ماء دافي علي النار
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر
لون أحمر

الطريقة

نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماءثم الجلاتين علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لون الأحمر
المهم نعرف ان الدومية استويت لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف تضيف مكسرات (بندق أو سوداني أو فسدق) اثناء الصب
نتركها تبر د و تقطع


هوا بيكون عامل ذي الملبن بس لونة أحمر و مش مرشوش سكر







__________________






  رد مع اقتباس
قديم 24/08/2010, 12:44 AM رقم المشاركة : 2
معلومات العضو
بنت المنتدى ..اعطت الكثير واستحقت التميز


إحصائية العضوة










سعوديهـ ذوقـ غير متواجد حالياً


افتراضي رد: طريقة عمل الملبن ( حلاوة حلقوم ) بالصور

تسلم ايدك ياعسسسسل
ويعطيك ربي الف عاافيه
ولاتحرمينا طلتك الحلوووه







  رد مع اقتباس
قديم 25/08/2010, 12:47 AM رقم المشاركة : 3
معلومات العضو
المشرفة العامة


إحصائية العضوة








هادية الطباع غير متواجد حالياً


افتراضي رد: طريقة عمل الملبن ( حلاوة حلقوم ) بالصور


اهلا بمن عطر صفحتي وانارها بمروره
وجعلها تتألق بتواجده الرااائع والراقي
وشاااكرة طلتكم الحلوووة منورين
حياااكم،،،،
يحفظكــم ربي ويحقق مناكــم ~،،،









  رد مع اقتباس
قديم 25/08/2010, 12:49 AM رقم المشاركة : 4
معلومات العضو
عـضـوه مـمـيـزه


إحصائية العضوة








قموره غير متواجد حالياً


افتراضي رد: طريقة عمل الملبن ( حلاوة حلقوم ) بالصور

تسلم ايدك على الوصفه الحلوة
مودتي لكي غلاتي






  رد مع اقتباس
قديم 27/08/2010, 05:59 AM رقم المشاركة : 5
معلومات العضو
عـضـوه مـمـيـزه


إحصائية العضوة








اتعبنى حبك غير متواجد حالياً


افتراضي رد: طريقة عمل الملبن ( حلاوة حلقوم ) بالصور







  رد مع اقتباس
قديم 27/08/2010, 07:19 AM رقم المشاركة : 6
معلومات العضو
سعودية قديرة


إحصائية العضوة








QYEEN غير متواجد حالياً


افتراضي رد: طريقة عمل الملبن ( حلاوة حلقوم ) بالصور

تسلم إيديك







  رد مع اقتباس
قديم 30/08/2010, 12:27 AM رقم المشاركة : 7
معلومات العضو
عـضـوه مـمـيـزه


إحصائية العضوة











اعقل وحده غير متواجد حالياً


افتراضي رد: طريقة عمل الملبن ( حلاوة حلقوم ) بالصور

تسلم الايادي







  رد مع اقتباس
 
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
الملبن, بالصور, حلاوة, حلقوم, عمل, طريقة

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن حسب توقيت المملكة العربية السعودية {06:44 PM}


ترقية وتطوير : Q8scripts

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd