العودة   منتديات سعوديات النسائية > قسم مائدتك > الأطباق الرئيسية
 

إضافة رد
 
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 03/05/2009, 12:45 AM رقم المشاركة : 1
معلومات العضو
شخصية هامة

إحصائية العضوة








الدلوعه غير متواجد حالياً


Thumbs up طاجن الارز المعمر باللحمة

طاجن الارز المعمر باللحمة





المقادير


2 كوب ارز
لحم مسلوق و(سبق شرحنا فى طبق الفتة)
2 كوب شوربة من بتاعة سلق اللحمة
2 كوب حليب
ملح_ فلفل_ فصين حبهان
2 معلقة كبيرة سمن _ ملعقتان كريمه لبانى
مكسرات حسب الرغبة



الطريقه

يدهن طاجن فخار بالسمن
نغسل الارزجيدا ونصفيه من الماء ونخلطه بالملح والفلفل ونصف كمية السمن
ثم نضع نص مقدار الارز فى قاع الصينيه ثم ترص اللحمة فوق الارز وبعدين نحط باقى مقدار الارز فوق اللحمة بس خلى بالكم مايذدش الارز المحطوط عن 3/4 الطاجن لان الارز لسة حينفش و حتلاقية طلع لفوق .

ثم بالكبشة حطى الشوربة اللى خلطناها بالحليب فى الطاجن فوق الارز لحد فوق الارز بحوالى 1 سم
لما نلاقية شرب السائل نتذوقة اذا لقيناة لسة مستواش نحط شوية من السائل و هكذا و اذا لقيناة استوى نروح حاطين الكريمة اللبانى على الوش والسمن وندخله تانى الفرن ونتركه ليحمر من فوق

وبعدين نخرجة من الفرن ويترك يبرد قليلا و يقدم ساخن و بالهنا و الشفا






  رد مع اقتباس
 
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
المعمر, الارز, باللحمة, طاجن

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن حسب توقيت المملكة العربية السعودية {08:29 AM}


ترقية وتطوير : Q8scripts

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd