العودة   منتديات سعوديات النسائية > قسم مائدتك > الحلويات
 

إضافة رد
 
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 04/05/2009, 09:35 PM رقم المشاركة : 1
معلومات العضو
شخصية هامة

إحصائية العضوة








الدلوعه غير متواجد حالياً


Thumbs up مربى البلح الاحمر

مربى البلح الاحمر







المقادير

100 بلحة
كيلو سكر
4 كوب ماء
قرنفل - سرة شاش فيها قرفة




الطريقة

نقشر البلح و نغسله
نضعه فى حلة بها ماء تغطية لحد ما يستوى نص سوى
اطفى النار واشيل البلح من الماء مع الاحتفاظ بالماء و اتركه لحد ما يبرد
اطلع النواة من البلح بعود كبريت او اى حاجة رفيعه (امسك البلحة بأيدى وبأيدى التانية امسك عود الكبريت و ادخلة فى البلحة من الاسفل و ازق النواة حتلاقيها طلعت من عند الراس او العكس
اضع ماء السلق فى الحلة على النار و لكن لو لاحظتى ان الماء اقل من 4 أكواب اكملهم بماء عادى تانى
اضع السكر على الماء الى ان يزوب
اضع البلح فى الحلة مع الماء بالسكر و اضع معاة كام واحدة قرنفل و شاشة فيها شوية القرفة )
اترك البلح لحد ما يقرب ينضج اضع عصير ليمونة كبيرة او ليمونتين وسط و يا دوب غلوة
و اطفى النار على طول
اتركها لحد ما تبرد و اضعها فى البرطمانات فى الثلاجة و بالهنا و الشفا


ملحوظة : ممكن بعد ما تشيلى النواة تضعى بدالها لوزة و واحدة قرنفل يعنى كأنك بتحشىالبلح
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ملحوظة لمربى البلح
كل 25 بلحة ........... 1/4 كيلو سكر ........كوب ماء
كل 50 بلحة ...........1/2 كيلو سكر .......2 كوب ماء
كل 100 بلحة .........كيلو سكر ............4 كوب ماء






  رد مع اقتباس
 
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
مربى, الاحمر, الثلج

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن حسب توقيت المملكة العربية السعودية {06:49 AM}


ترقية وتطوير : Q8scripts

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd